Volt külügyminiszterek és MNB-elnökök az euró bevezetéséért

Hat nagynevű szakember támogatja a Polgári Világ népszavazási kezdeményezését.
Kapcsolódó cikkek

Májusban írtunk arról, hogy Pukli István pártot alapít Polgári Világ néven, párttársa Kálovics Enikő, aki eddig a Független Diákparlamentben tevékenykedett. Akkor Pukli azt mondta, civilként nem lehet semmit elérni, ezért alapított pártot. A polgári gondolkodású szavazóknak szeretnénk alternatívát nyújtani. Az alapító tagok tízen lesznek, rajtuk kívül egy hazai és nemzetközi szinten is elismert szakértői gárda áll mögöttük, nyilatkozta.

A Polgári Világ kedden közölte: hat köztiszteletben álló szakember támogatja az euró bevezetéséért indított népszavazási kezdeményezésüket:

A Polgári Világ Pártja 2017. augusztus 14-én, országos népszavazást kezdeményezett az euró bevezetése érdekében, ezzel párhuzamosan 2017. augusztus 16-án egy kiáltványt is kiadtak, Hitvallás Európa mellett címmel.

Ennek célja, hogy megragadjuk az utolsó esélyt arra, hogy visszatérjünk a még szorosabban egységesülő európai családunkhoz, az Európai Unióhoz.
2004-ben azért léptünk be az Unióba – szinte közfelkiáltással –, hogy a fejlett, erős és Európa békéjét 72 éve őrző szövetség részeként hazánk felvirágozzon. Ezzel beteljesítettük Szent István ezer esztendős álmát. Egyben egy értékrendhez is csatlakoztunk, amelyben egyként ott van a reformáció, a felvilágosodás és az európai demokráciák öröksége.