Újabb gimnazistát vittek kórházba agyhártyagyulladás gyanújával

Pénteken egy végzős gimnazista fertőző agyhártyagyulladásban meghalt. Ugyanabból az iskolából került kórházba egy diák.
Kapcsolódó cikkek

Pénteken megírtuk, hogy fertőző agyhártyagyulladásban meghalt egy budapesti fiú. A végzős gimnazista fiú több osztálytársát beoltották a betegség elleni védőoltással. A budapesti Veres Pálné Gimnázium arról tájékoztatott, hogy a fiú baktérium által okozott agyhártyagyulladásban halt meg, ami cseppfertőzéssel terjed közvetlen kontaktus útján.

Az RTL Klub Híradójából kiderült,

azóta egy újabb diák, az évfolyamról egy fiú került a fővárosi Szent László kórházba, akinél hasonló tünetek jelentkeztek.

Dr.Princz Géza, a Szent László Kórház infektológus főorvosa az RTL Híradónak elmondta, hogy a fiú csütörtök reggel hányingerre, fejfájásra, rossz közérzetre panazskodott, és a betegfelvételt végző orvos úgy ítélte meg, hogy kissé kötött a tarkója, ami felveti az agyhártyagyulladás gyanúját. Tekintettel a járványügyi helyzetre, megfigyelésre bent tartották.

Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház főorvosa szerint az agyhártyagyulladással kórházba kerülők közül nagyon kevesen vesztik életüket, a halálozási ráta akkor magas, ha a beteg nem kap időben ellátást.