A fiú épp az édesapjával beszélt telefonon, mikor autója egy kamionnal ütközött

Az apukának az egész borzalmas balesetet végig kellett hallgatnia. A fiú 98%-ban agyhalott lett az ütközés következtében.

A 18 éves Matthew Jones épp az angliai Donnington Parkból tartott hazafelé egy fesztiválról. A fiú csak utas volt az autóban egy lány mellett, aki csupán két héttel azelőtt kapta meg a jogosítványát. Matthew épp az apukájával beszélt telefonon, mikor a mellette ülő lány elaludt a volánnál, ami miatt nagy sebességgel egy kamionba csapódtak. Az autó az út közepén állt meg az oldalára borulva, azonban egy kisteherautó későn vette őket észre, és oldalba kapta a balesetet szenvedett autót.

A 64 éves Bob, Matthew apukája csak a csattanást hallotta, fogalma sem volt róla, hogy mi történt. Azonnal szólt a hatóságoknak, akik a helyszínre siettek. Matthew-ra az utastérben találtak rá, kritikus állapotban. A szíve azonban megállt és nem is lélegzett, a csodának köszönhető, hogy volt a helyszínen egy nővér, aki szívmasszázst alkalmazott, amivel vissza tudta hozni a fiút. Azonnal egy londoni kórházba szállították, azonban ott az orvosok közölték a szülőkkel, hogy a gyermekük 98%-ban agyhalott.

Minden jóslat ellenére hat hét után Matthew visszanyerte az eszméletét, a következő hat hónapot pedig rehabilitáción töltötte, megtanult újra beszélni és járni. A héten hazaengedik.