225 millióba került, de még ember nem használta a hévízi buszpályaudvart

Ráadásul már két éve ott áll érintetlenül. Közben az önkormányzat egy újabb buszpályaudvar építését kezdte el tervezgetni.
Kapcsolódó cikkek

Két éve elkészült és azóta az enyészeté az új hévízi buszpályaudvar a híres üdülőváros szélén, a pusztaság mellett, írja a Blikk. A több mint 225 millió forintból felhúzott épületben ugyanis utas sosem járt: decemberben lesz két éve, hogy véget értek a munkák, és elkészült a fogadótér.

A lap szerint amióta felépült a buszpályaudvar még egyetlen busz sem járt arra. Hévíznek egyébként már van egy kiváló buszpályaudvara, ami rendesen ki is van használva, jó helyen, a város központjában található.

A lap úgy tudja, a város terve most az, hogy kiköltöztetik az állomást egy centrumból, de a tervek alapján nem a már elkészült, mindentől kieső és át nem adott pályaudvar lenne a végcél, hanem

egy harmadik, felépítendő állomás.

Ezt azzal indokolják, hogy az önkormányzat különválasztaná a távolsági és a helyben közlekedő buszjáratokat. Ha ezek a tervek megvalósulnak, a helyi járatok a puszta mellől indulnak, és nem lesz könnyű megoldani a csatlakozást.