Gyorshajtás miatt indult eljárás az Orosz Mihály Zoltánék által üldözött újságíró ellen

Nem Orosz Mihály Zoltán ellen, az újságíró ellen.

Egy hónappal ezelőtt Móricz Csaba, az Átlátszó újságírója szeretett volna az érpataki önkormányzat testületi ülésén forgatni, amikor a polgármester fél órán keresztül szapulni kezdte – írja az átlátszó.hu. A képviselők ezt megunták, elindultak haza, majd azt hallották, ahogy Orosz Mihály Zoltán odaszólt az embereinek, hogy eredjenek az újságíró után.

Ő ekkor már úton volt Nyíregyháza felé, de hamarosan meglátta az utána eredő autókat. Az első településen, Újfehértón már utol is érték.

Móricz az országút helyett inkább behajtott a kisvárosba, ahol szembejött egy rendőrautó, így rögtön segítséget kért. A rendőrök azonban inkább igazoltatták át, a szidalmazó társasághoz azonban hozzá sem szóltak, nem akadályozták meg, hogy Orosz emberei folyamatosan videózzanak.

Az igazoltatás után a rendőrök úgy látták, nincs több tennivalójuk, elmondták, hogy Móricz tehet feljelentést, ha akar, aztán el is mentek a helyszínről. Az újságíró viszont elintézte, hogy a rendőrök kísérjék ki az országútig, majd másnap fel is jelentette az üldözőit.

Móriczot beidézték a nyíregyházi kapitányságra, hogy miért?

Gyorshajtás miatt.

Az, hogy mögötte az érpataki polgármester emberei jöttek három autóval, teljes mértékben részletkérdés.