Nyúlfarknyi cikk miatt nem ment el a Portik-szembesítésre Rogán Antal

A miniszter ügyvédje szerint Rogánnak nem is kellett volna résztvennie a személyiségi jogi per tárgyalásán.

A Bild német lapnak adott interjúból született, hatmondatos újságcikkel és ügyfele müncheni utazásának beszállókártyájával igazolta Rogán Antal jogi képviselője, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője miért nem tudott megjelenni a Fővárosi Törvényszéken június 17-én. Azon a tárgyaláson, amelyen Portik Tamással szembesítették volna – írta meg a Népszabadság.

A lap úgy tudja, hogy Rogán jogi képviselője arra hivatkozott, hogy a miniszternek nem is kellett volna résztvennie a Juhász Péter Együtt-alelnökkel szembeni személyiségi jogi perének tárgyalásán, ez csupán egy lehetőség volt számára, így igazolniuk sem kell, hogy miért maradt távol a tárcavezető. Juhász Péter ismét kezdeményezni fogja Rogán Antal és Portik Tamás szembesítését, Bérces Renáta bírónőn múlik, hogy teret ad-e ennek.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, miután a Rogán Antal és Juhász Péter közti személyiségi jogi perben tanúként kihallgatott Portik Tamás azt vallotta, tízmillió forintnyi eurót adott át Habony Árpád nagynénje, Pápa Marianne nevében Rogán Antalnak.