Azt mondta a kisfiú, terrorista házban él, meg is lett a baj

Nagy-Britanniában kissé komolyabb következményei vannak, ha az ember fia/lánya véletlenül rossz szót használ.
Kapcsolódó cikkek

Kezd az őrület határára érni a terrorfóbia Nagy-Britanniában, most egy ártatlan félreszólás miatt faggattak hosszasan a rendőrök egy tízéves kisfiút – írja a Telegraph. A muszlim kisfiúnak az volt a bűne, hogy egy angolórán azt írta a feladatba, hogy “terrorista házban” él, miközben alapból “teraszos házat” (terraced house angolul) akart írni.

Másnap már ki is mentek az accringtoni házhoz, majd megvizsgálták a család laptopját. A família persze kiakadt a gyanúsítgatáson, sokkolta őket a bánásmód. Kijelentették, bocsánatkérést várnak el az iskolától és a hatóságoktól. Egy unokatestvér nyilatkozott a történtekről, mondván az is durva, ha ez egy 30 éves férfivel történik, de most egy gyerekkel történt, aki ezek után nem meri majd használni a fantáziáját.

A tanároknak az új terrorellenes törvények miatt jelenteniük kell, ha bármi gyanúsat észlelnek a diákokkal kapcsolatban. Miqdaad Versi, a Brit Muszlim Tanács főtitkárhelyettese azt mondta, több hasonló esetről tudnak. Szerinte sok jel utal arra, hogy átlagemberek átlagéletét is biztonsági szemszögből nézik, sőt sokszor potenciális terroristáknak tekintik őket diákok helyett.