Jobbik: 80 hektár földre 80 milliós támogatást kapni erkölcstelen

A Jobbik összeférhetetlenséget sejt, vizsgálódik. Magyar Zoltán országgyűlési képviselő arról beszélt: vissza kívánják szerezni a forrásokat azoktól a kormányközeli köröktől, amelyek jogtalanul szerezték meg azokat.

A Jobbik erkölcstelennek tartja az L. Simon László érdekeltségébe tartozó cégek agrártámogatásait és vizsgálja az összeférhetetlenséget – közölte Magyar Zoltán, a párt országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A jobbikos politikus arról beszélt, hogy a Miniszterelnökség államtitkárához köthető cégek 80 millió forint támogatást kaptak 80 hektár földre, ami jóval magasabb arány, mint általában. Hozzátette:L. Simon vállalkozásai 2010 előtt nem voltak sikeresek, azóta viszont 160 millió forint támogatást nyertek. Magyar Zoltán azt mondta: kivizsgálják a gyanús ügyeket és vissza kívánják szerezni a forrásokat azoktól a kormányközeli köröktől, amelyek jogtalanul szerezték meg azokat.

Ahogyan korábban megírtuk, az átlagos hektáronkénti agrártámogatás 100-200 ezer forint. A politikusnak és feleségének három cége kapott támogatást: a  Simon és Simon Mezőgazdasági Kft. 21 millió forintot, az Agárdi Aratrum Kft. 20 millió forintot, a Velencei-tavi Borászati Kft. pedig 39 millió forintot.