Szlovénia engedett a menekülteknek

Beengedték a horvátországi Bregana és Harmica határátkelőhöz érkező menekültek többségét Szlovéniába hétfőre virradóra – közölte a szlovén rendőrség hétfőn. Az este folyamán mintegy 500 menekültet engedtek be Szlovéniába. A Harmica határátkelőhöz érkező emberek többségét hajnalban buszokkal vitték tovább szlovéniai befogadóállomásokra, és mintegy százötvenen várakoznak még az átkelőhelynél. A rendőrség hozzátette, a Bregana határátkelőhöz érkező legtöbb [...]

Beengedték a horvátországi Bregana és Harmica határátkelőhöz érkező menekültek többségét Szlovéniába hétfőre virradóra – közölte a szlovén rendőrség hétfőn. Az este folyamán mintegy 500 menekültet engedtek be Szlovéniába. A Harmica határátkelőhöz érkező emberek többségét hajnalban buszokkal vitték tovább szlovéniai befogadóállomásokra, és mintegy százötvenen várakoznak még az átkelőhelynél. A rendőrség hozzátette, a Bregana határátkelőhöz érkező legtöbb embert is elszállították.

Horvát lapok hétfőre virradóra arról számoltak be, hogy a javarészt Közel-Keletről érkező menekültek teljesen elzárták a Bregana határátkelőt Horvátország és Szlovénia között, akadályozzák az autók áthaladását, és emiatt végeláthatatlan kocsisor alakult ki a határnál. A szlovén rendőrség szerint az incidens valójában csak egy óráig tartott, és szlovén aktivisták bátorították a bevándorlókat.

Értesülések szerint a határátkelőhöz olyan aktivisták érkeztek, akik helyeslik a migránsok áthaladását Szlovénián keresztül, és arra buzdították a menekülteket, hogy zárják le a határt, ezzel gyakoroljanak nyomást a szlovén rendőrségre, amely nem engedi be őket az országba.