Már senki nem kér engedélyt, hogy belépjen Magyarországra

Péntek délelőttre 150-200-ra apadt a menekültek száma a magyar-szerb határ szerb oldalán a röszke-horgosi határátkelők közelében, írja az MTI. Ugyanakkor egy néhány tucat menekültből álló csoport továbbra is ülősztrájkot tart a Röszke 2-es, vagyis a régi határátkelő bejáratánál. Angol feliratú táblákat tartanak fel, amelyeken ehhez hasonló szövegek olvashatók: ”Ez Európa szégyene”; ”Mi étel és ital nélkül is [...]

Péntek délelőttre 150-200-ra apadt a menekültek száma a magyar-szerb határ szerb oldalán a röszke-horgosi határátkelők közelében, írja az MTI.

Ugyanakkor egy néhány tucat menekültből álló csoport továbbra is ülősztrájkot tart a Röszke 2-es, vagyis a régi határátkelő bejáratánál. Angol feliratú táblákat tartanak fel, amelyeken ehhez hasonló szövegek olvashatók: “Ez Európa szégyene”; “Mi étel és ital nélkül is itt maradunk”.

Miközben csütörtökön még sátrak borították az M5-ös autópályának a szerb és a magyar határpont közötti határcsíkját, péntekre eltűnt onnan a tábor, így várhatóan hamarosan újraindulhat a forgalom az autópályán található határátkelőhelyen.

A röszkei átkelő szerb oldalán kitartó menekültek az MTI tudósítójának azt mondták, ők is csupán arra várnak, hogy buszokkal elszállítsák őket Horvátország felé. A sztráda mellett a magyar hatóságok által kialakított úgynevezett belépési pontnál, ahol a menekültek beadhatják a menekültkérelmüket, pénteken nem várakozott senki bebocsátásra.