Az Economist gyakorlatilag ignoráns vidékinek nevezte Orbánt

A magyarok nem beszélnek nyelveket és nem találkoznak etnikumokkal. Orbán pedig hiába mozog magasabb körökben, egy kis faluból jött, ahol nyáron a földeken dolgozott.

Nem csak egy cikkben foglalkozik Orbán Viktorral és Magyarországgal az Economist. A világ legnagyobb presztízsű hetilapja arról is írt egy rövidebb cikket, hogy honnan ered Orbán és a magyarok idegengyűlölete.

A lap szerint a magyarok és kelet-európaiak annak ellenére idegengyűlölőek, hogy rengeteget profitáltunk a bevándorlásból és abból, amikor minket befogadtak. Ráadásul a magyarok egészen új jövevények Kelet-Európában, hiszen csak ezer éve jelentünk meg itt. Felhozzák még István király intelmeit is a befogadásról.

Ennek ellenére azt írják, hogy a magyarok azért idegenellenesek, mert nem beszélnek angolul és gyakorlatilag nem találkoznak más etnikumokkal. A lengyelekhez hasonéóajn nagyrészt fehér keresztények vagyunk.

Orbán Viktor harca is innen jöhet szerintük. A miniszterelnök ugyanis hiába jár magasabb körökben, ugyanonnan jött, ahonnan a többi magyar. Egy Budapest melletti faluban nőtt fel és nyaranta a földeken dolgozott. A politikai karrierjében 2002-ig vezetik vissza az autoritást. Ekkor jött szerintük rá arra, hogy a siker titka az erő, nem az együttműködés. Orbán ezért akar keresztény Európát.