Lassan elszivárognak a menekültek a röszkei határátkelőtől

Jelentősen csökkent a menekültek száma a régi röszkei határátkelőnél – tudósít az MTI. Míg tegnap bedöntötték a kaput, most ülősztrájkolnak. A magyar hatóságok az autópálya-lezárásra is használt gördülő vasakadályokkal pótolták a kaput, pengedrót-akadályt is felhúztak eléjük. A határátkelőtől buszokkal viszik el a menekülteket Szerbia belseje és a horvát határ felé, vannak, akik gyalog indultak el, [...]

Jelentősen csökkent a menekültek száma a régi röszkei határátkelőnél – tudósít az MTI. Míg tegnap bedöntötték a kaput, most ülősztrájkolnak. A magyar hatóságok az autópálya-lezárásra is használt gördülő vasakadályokkal pótolták a kaput, pengedrót-akadályt is felhúztak eléjük.

A határátkelőtől buszokkal viszik el a menekülteket Szerbia belseje és a horvát határ felé, vannak, akik gyalog indultak el, de taxik is felsorakoztak. A magyar hatóságok által kialakított „áteresztési pontnál”, ahol menedékkérelmet lehet beadni, mindössze egy ember várakozott délelőtt 11 után.

A régi határátkelő és az autópálya közti területen még több ezren táboroznak, a lezárt autópálya betoncsíkján is állnak sátrak.