Húsz rendőr megsérült

Kovács Zoltán kormányszóvivő és Bakondi György katasztrófavédelmi főnök tartanak sajtótájékoztatón. Kovács szerint a ”saját testükkel” védték a határt, és mondta, nem engednek be felfegyverzett migránsokat. ”Kimondottan olyanokról van szó, akik az erőszakról sem riadnak vissza, ha át akarnak jönni” – uszított Kovács. Bakondi elmondta, felfegyverkezett a tömeg 1 óra felé, majd kiszakították a kerítést. ”A [...]

Kovács Zoltán kormányszóvivő és Bakondi György a miniszterelnöki belbiztonsági főtanácsadó tartottak sajtótájékoztatót. Kovács szerint a rendőrök “saját testükkel” védték a határt, és mondta, nem engednek be felfegyverzett migránsokat az országba. “Kimondottan olyanokról van szó, akik az erőszaktól sem riadnak vissza, ha át akarnak jönni” – uszított Kovács.

Bakondi elmondta, felfegyverkezett a tömeg 1 óra felé, majd kiszakították a kerítést. “A rendőrség higgadtan reagált”, csak könnygázt és vízágyút használtak. Jelentős rendőri erők vannak a helyszínen. Húsz rendőr sérült meg. A kerítést visszaállítják, “erőszakos, felfegyverzett emberek nem jöhetnek be”. Ezután Kovács angolul is elmondta, amit parancsoltak neki.