Volt feleségével tört be a férfi, bele is halt

Az asszony először próbált segítséget hívni, de végül elmenekült a helyszínről.

Az ügyészség lopás kísérlete miatt emelt vádat a 46 éves nő ellen. Az asszony tavaly novemberben volt férjével ment lopni. A férfi a XII. kerületi lakásban, betörés közben, hirtelen rosszul lett, a helyszínen meghalt.

A betörés előtt meg akartak bizonyosodni arról, hogy a kiszemelt lakás üres, ezért együtt bementek a társasházba, a lakás ajtaján bekopogtak, majd egy ideig várakoztak. Amikor már biztosak voltak abban, hogy a lakásban nincs senki, a férfi a hengerzárat eltörte, majd a lakásba bejutva éppen értékek után kutatott, amikor hirtelen rosszul lett és a helyszínen meghalt. Közben a nő a lépcsőház előtt várt, figyelte, hogy senki ne zavarja meg társát, amíg a férfi jelezte neki, hogy rosszul van. Ekkor a vádlott először megpróbált segítséget hívni, végül azonban elmenekült a helyszínről. A rendőrség a vádlottat még aznap, a helyszín közelében elfogta.

A többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben bűnsegédként, nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás kísérlete miatt emelt vádat az ügyészség. Az asszonyt egytől öt évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.