Kifosztják az Onkológiai Intézet betegeit

Az Országos Onkológiai Intézetben falragaszokkal figyelmeztetik a betegeket: tolvajok garázdálkodnak a kórházban - írja a Bors.

A Bors információi szerint idén már 22 esetben kellett feljelentést tenni a betegek meglopása miatt. Álatlában a diagnosztikai osztályon fordultak elő lopások, jellemzően a vérvételre igyekvők folyosón hagyott értékeit emelik el a tolvajok.

Dr. Lövey József igazgató a napilapnak elmondta: minden tudomásukra jutott esetben feljelentést tesznek a kerületi rendőrségen. “Valószínű, hogy számos esetben a betegek nem jelzik a lopás tényét, tehát a szám magasabb lehet. A lopások megelőzése érdekében az intézetben minden működő bejáratnál állandó portaszolgálat van. Biztonsági szolgálatot működtetünk, melynek tagjai bizonyos helyeken állandóan jelen vannak, illetve rendszeresen járják az intézet teljes területét, beleértve a váróhelyiségeket is” – magyarázta az Onkolófiai Intézet vezetője hozzátéve: bizonyos fontos helyeken megfigyelő kamerák is üzemelnek.

A lap az óvintézkedésekkel kapcsolatban megjegyzi: a kórház felvételi irodáján minden beteget figyelmeztetnek, hogy az értékeire fokozottan ügyeljen, a fekvő betegek pedig értékeiket díjmentesen helyezhetik el az intézmény pénztárában. Dr. Lövey József szerint időről időre észlelik, hogy valószínűleg egy csoport kinézi magának az intézetüket, és ott fokozott aktivitással tevékenykednek.