Elkapták a rettegett Facebook-drogot terjesztő bandát

A szer korábban tucatnyi fiatalt juttatott kórházba.

Kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés – ezzel gyanúsítják azt a hatfős társaságot, amelynek tagjai az interneten árultak kábító hatású anyagokat. Portékájuk között szerepelt a gyanú szerint az úgynevezett Facebook-drog, amelytől az elmúlt időszakban több fiatal is rosszul lett.

A bűnbandára összehangolt akcióban csaptak le az ország több pontján KR Nemzeti Nyomozó Iroda emberei az Europol segítségével. A jelenlegi adatok szerint a bűnszövetségben működő csoport  weboldalakon, legálisnak hirdetett „herbál” és „füstölő” alapanyagokat – főleg spanyolországi címeken keresztül – Kínából rendelt. A különféle szereket 2014 júliusa óta folyamatosan árulták. A csapat céget is alapított és több tízmillió forintot utaltak a kínai címzetteknek.A rendőrök összesen nyolc bankszámlát vettek zár alá és tettek arról is, hogy a weboldalakat ne lehessen elérni.

Az Országos Rendőr-főkapitányság hétfői tájékoztatása szerint a gyanúsítottak jómódban éltek, legális jövedelmük azonban nem volt, így értesítették a Nemzeti Adó-és Vámhivatalt. A nyomozók a házkutatások alatt lefoglaltak egy tablettázó-, és két kapszulagépet, tablettákat, porokat, az előállításhoz használt eszközöket, ékszereket, valamint egy Chevrolet Camaro típusú kocsit is. A bűnbada tagjai szabadlábon védekezhetnek.