Fiatal házaló vert át pofátlanul egy idős nőt Budakalászon

Nyert két garnitúra ágyneműt, csak épp venni kéne hozzá egyet, hogy megkapja mindet. Így húztak ki a zsebéből 140 ezret.

Csalás miatt keresnek a rendőrök egy 25 év körüli nőt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a házaló még februárban csöngetett be egy budakalászi házba azzal, hogy a tulajdonos nyert két garnitúra ágytakarót párnákkal. Ám az “ajándéknak'” feltétele is volt, csak akkor veheti át a “szerencsés”, ha vásárol egy harmadik készletet 140 ezer forintért. Az idős asszony kifizette az összeget, majd megkapta a három csomagot. Csak később jött rá, hogy átverték.

Az átvett termékek – a takaró és a párnák – átlátszó nejlonzsákokban voltak, amelyeken az állt, „minőségi gyapjú”. Az ismeretlen tettes egy kb. 25 éves, 160 cm magas, vékony testalkatú nő, akinek barna színű haja vállig ért és egyedül érkezett a házhoz egy fekete autóval. A bűncselekmény elkövetésekor egy sötét árnyalatú, félhosszú kabátot viselt.

A rendőrség csütörtökön fantomképet közölt róla:

 
Fotó: police.hu

A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható ismeretlen tettesről, valamint a bűncselekményről érdemi információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Szentendrei Rendőrkapitányságon vagy tegyen bejelentést a 06-1/236-2883-as telefonszámon, illetve az ingyenesen hívható 06-80-555-111 “Telefontanú” zöld számán (h.-cs.: 8-16, p.: 8-13), vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.