Ez az eddigi legveszélyesebb drog az országban

Volt, aki három napig aludt, csak utána tudták felébreszteni. Ilyen hosszú ideig tartó tüneteket még egy kábítószernél sem tapasztaltak.

Mint arról korábban beszámoltunk, tizenöten kerültek a Péterffy Sándor utcai kórházba a napokban egy új, eddig ismeretlen szintetikus kábítószer miatt Budapesten. A betegek közül többen súlyos tüneteket mutattak: volt, aki elvesztette az eszméletét, és csak három nap után tudták felébreszteni, voltak betegek, akiket intenzív osztályon ápoltak, és voltak olyanok is, akiket a pszichiátrián, mert a hallucinálásuk nem akart elmúlni.

A betegek egymástól függetlenül kékes-zöldes színű tablettát vettek be egyben vagy porítva. Mindegyiken egy – az “ismert közösségi oldalra utalő” – “F” betű volt.

Pap Csaba, a Péterffy Sándor utcai kórház toxikológusa az RTL Klub Híradójában elmondta, már a betegek érkezésénél észrevették, hogy nem szokványos kábítószerről van szó. „Sokkal mélyebb a tudatzavaruk, sokkal mélyebb az aluszékonyságuk, esetleg teljes eszméletlenség áll fenn, illetve a légzésfunkciók is károsodtak, akik intenzív osztályra kerültek, náluk légzési elégtelenség alakult ki” – nyilatkozta a főorvos.

A tablettát megvizsgáltak, az elsődleges eredmények szerint új, eddig ismeretlen összetételű dizájnerdrogról van szó, ami Európában nálunk jelent meg először. A rendőrség már jelzett az európai hatóságoknak, hogy készüljenek fel az újfajta drog megjelenésére.