Hét év börtönre ítélték a családját bántalmazó apát

Akár életveszélyes sérülést is okozhatott volna, ezért másodfokon emberölés kísérletévé minősítették, amit tett.

Első fokon csak egy év nyolc évet kapott, de másodfokon hét év börtönre ítélték azt a férfit, aki súlyosan bántalmazta családját – írja az Index.

A férfi és felesége 2013 márciusában hajdúhadházi otthonukban együtt italoztak, majd veszekedni kezdtek, végül a férj fejszével ment neki a nőnek. Az asszony az utcára menekült segítségért. Az ítélőtábla szerint a férfi akár életveszélyes sérülést is okozhatott volna, ezért másodfokon emberölés kísérletévé nyilvánították tettét.

Ugyanebben az évben a vádlott másodszor is bántalmazta feleségét, amit fia számonkért rajta, erre az apa kaszát ragadott és megvágta a fiú karját, nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozva.

Figyelem!

Ha önt vagy ismerősét, rokonát erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot, ami belföldről minden hálózaton keresztül ingyenes: 06-80-20-55-20

Bántalmazás áldozatául esett nők és gyermekek számára a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület működtet ingyenesen hívható segélyvonalat minden nap 18-22 óra között: 06-80-505-101