Eltemették Lakatos Pált, édesanyja rosszul lett a koporsónál

Közel kétszázan kísérték utolsó útjára azt az örkényi férfit, kinek életét egy rendőrgolyó oltotta ki. Elmaradt a rendőrség épülete elé szervezett tüntetés – értesült a Bors.
Kapcsolódó cikkek

Lakatos Pál rokonait, barátait, távolabbi ismerőseit különbusz szállította az örkényi temetőbe. Amikor édesanyja meglátta a hófehér koporsót, rosszul lett, ki kellett kísérni a temetőből – írja a Bors mai számában. A búcsúbeszédet Iványi Gábor lelkész mondta, de az önkívületben zokogó rokonok miatt többször félbe kellett szakítani beszédét a lap szerint.

Elmaradt a tüntetés

A Bors beszámolója szerint a temetés után a gyászolók elindultak a rendőrség felé, hogy néma demonstrációval tiltakozzanak Lakatos Pál halála miatt, azonban az épületet nagyon nehéz volt megközelíteni, mivel minden sarkon rendőrök álltak, akik elterelték az autókat. Végül a résztvevők gyalogosan értek az épülethez, ahol néhány gyertyát helyeztek elé.

Ahogyan azt korábban megírtuk: március 17-én égy rendőr kopogtatott a férfi ajtaján. Mivel nem jutottak be, az ajtót betörték, Lakatos Pál pedig felkapott egy fejszét. Az egyik rendőr lövést adott le a kezére, ami a mellkasán találta el. A férfi a helyszínen életét vesztette. Családja szerint a férfit menekülés közben érte a lövés, az ügyészség álláspontja viszont az, hogy a rendőr jogos önvédelemből lőtt, a börtönbüntetés elől bujkáló férfi egy fejszét akart felé dobni.

Később a család közölte: kártérítést várnak a rendőrségtől. Mi csak annyit szeretnénk, hogy a rendőrség ismerje el, hogy hibáztak, és fizessék ki a temetést, plusz a kártérítést” – jelentette ki Lakatos Pál nővére.