Gyilkos azbeszt Selypen – tovább küzd az özvegy

Az asszony férje halála után egyedül maradt lányával és beteg kisfiával.

György Zsolt volt az első, aki beperelte az államot, miután évekig ott hevert a mérgező aszbeszttörmelék otthona közelében. A férfi mezoteliómában szenvedett, és bele is halt. Özvegye egyedül maradt két gyermekkel: lányával és beteg kisfiával. Az asszony nem adja fel a közdelmet – írja a Bors.

“Furcsa az élet. A kisfiam, Ricsi tolószékbe kényszerült az SMA-2 típusú izomsorvadás miatt. Eddig mindig beletörődve beszélt arról, hogy soha nem fog tudni járni. De az utóbbi időben már azt mondogatja, hogy fel fog állni” – idézte fel gyermeke szavait a lapnak.  Az asszony a munka mellett lelkileg készül arra, hogy bíróságon szálljon harcba elhunyt férje igazáért. Zsákszámra küldözgeti a papírokat a hivataloknak. Nagylánya sokat segít neki, de azt mondja: ezt a helyzetet nagyon nehéz kezelni.

“Sokan mondják, hogy az idő minden sebet begyógyít. Szerintem ez nem igaz. Ahogy telik az idő, úgy veszem észre, hogy csak rosszabb” – tette hozzá. 

Múlt héten a háromgyermekes lőrinci édesapát nem tudta meghallgatni a törvény­szék, mert a magyar állam képviseletében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő adminisztrációs hiba miatt nem jelent meg a tárgyaláson. Kedden egy újabb károsult ügye kezdődne a bíróságon.