Gyereket szült munkaadójának, majd utcára tették

Nyolc hónapos kislányáért küzd egy magyar nő, akit kihasznált osztrák főnöke.

Kislányáért küzd egy magyar nő, aki álláshirdetésre utazott ki Ausztriába, munkaadójától gyermeke született, majd utcára tették.

Katalin a Blikknek elmondta: egy családnál helyezkedett el, akik segítőt kerestek. Szerelembe esett a házigazdával. Terhes lett, de így is dolgoznia kellett – öt emberre főzni, mosni, takarítani, majd azt mondták neki, hogy így már a családhoz tartozik, így egyetlen fillér nélkül is kutya kötelessége ellátni a ház körüli teendőket.

Miután Katalin megszülte a kislányát és nem tudta vezetni a háztartást, a házigazda kidobta, a gyermeket viszont nem engedte elhozni. A nő feljelentette munkaadóját, gyermekelhelyezési per kezdődött, de az osztrák hatóságok csak széttárták a kezüket, amikor a nő hozzájuk fordult.

Az apa szerint az édesanyának pszichológiai gondjai vannak, a gyámhatóság munkatársának jelenlétében viszont látogathatja kislányát a meghatározott szabályok szerint. A bécsi magyar nagykövetség próbál segíteni Katalinnak, nehéz körülményeit látva kérték az ügyben illetékes bírónőt, hogy rendeljen ki az édesanya számára jogi képviselőt. A konzuli hivatal figyelemmel kíséri a bírósági eljárást, de az osztrák bíróság döntésébe nem avatkozhat bele.

Címkék: gyermekelhelyezés