Karambolok és sérültek az utakon

Négyes és ötös karambol, buszbaleset Csepelen, ütközés Kispesten. Budapesten kívül is egyre több esethez hívják az egyenruhásokat.

Veszélyes Budapest

Négy autó karambolozott Budapest IX. kerületében, a Gyáli úton, az Illatos úti kereszteződés vonzáskörzetében péntek délelőtt. A járművek egy tűzcsapot is kidöntöttek, amelyből ömlött a víz – közölte a katasztrófavédelem. 

Az eset közelében – egy korábbi balesetben – további öt kocsi koccant egymásnak. A mentési munkálatok akadályozták az út forgalmát. A műszaki mentést a fővárosi hivatásos tűzoltók végezték.

Nem sokkal később Csepelen egy busz és egy autó ütközött. A rendőrség közlése szerint a kocsi sofőrje és a másik jármű egyik utasa megsérült.

A XIX. kerületben egy kocsi és egy kisteherautó karambolozott, a Határ úti bevásárlóközpont közelében. Az első információk szerint a balesetben ketten megsérültek. A műszaki mentést, beleértve a járművek áramtalanítását is a fővárosi hivatásos tűzoltók végzik. 

A fővárosban, különösen a budai oldalon az ónos eső miatt jegessé vált mellékutak, meredek útszakaszok, járdák nehezen járhatóak, balesetveszélyesek. 

A fővároson kívül is

Fejér megyében is baleset helyszínén dolgoztak a tűzoltók, még a reggeli órákban: három autó és egy kamion ütközött a Pusztavám és Bokod közötti útszakaszon. A balesetnek két sérültje van, akiket a mentők ápoltak.

Békésben, a Medgyesegyházáról Magyarbánhegyesre vezető összekötő úton egy teherautó borult az oldalára. A jármű az út nagy részét elfoglalja, ezért rendőri irányítással haladhatott a forgalom. A balesethez Mezőkovácsházáról vonultak a tűzoltók.

A 4-es főút 101. kilométerszelvényében, Szolnokon két kocsi ütközött, a balesetben egy ember megsérült. 

Lesodródott az útról és fának csapódott egy autó Bács-Kiskun megyében, Kerekegyháza határánál. A helyi önkormányzati tűzoltókat riasztották a balesethez, a járművet áramtalanították.

Nagyvenyimben árokba hajtott egy kocsi és kitört egy villanyoszlopot.  A balesetben az első információk szerint nem sérült meg senki, noha az oszlop az autóra esett.