Újszülöttet hagytak egy enyingi idősotthon kapujánál

A pici vasárnap éjjel született egy kocsi hátsó ülésén.

Újszülöttet találtak hétfő reggel az enyingi idősotthon bejáratánál – írja a feol.hu. Az információt a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette. A baba egy kosárban volt, betakarva. Becsengettek, ám amikor az egyik alkalmazott az ajtóhoz ért, már nem volt ott senki, csak a bebugyolált kislány.

A rendőröket az egyik dolgozó értesítette.  Az újszülött még élt, de nehezen lélegzett. Az otthonban szakszerűen ellátták, leszívták légutaiból a nyákot. Mire a mentők megérkeztek, már sírni is tudott.  

A nyomozók adatgyűjtésbe kezdtek, így került a látókörükbe egy kocsi és annak tulajdonosa. A járművet ugyanis térfigyelő kamerák rögzítették. A nő bevallotta: a babát a hátsó ülésen szülte meg. Az anyát nem gyanúsították meg – egyelőre. Míg ez meg nem történik ismeretlen tettes ellen nyomoznak kiskorú veszélyeztetése miatt.  A nő – csak úgy mint kislánya – még kórházi ellátásra szorul.

Az MTI úgy tudja, hogy a kislány jól van, az anyuka pedig megváltoztatta korábbi álláspontját és szeretné megtartani gyermekét.