Megvolt az első Bubi-lopás

Rosszul dokkolták a közbringát. Egy férfi elkötötte, de a GPS-nek köszönhetően megtalálták – számolt be a Budapesti Közlekedési Központ.

A rendszer egyik használója valószínűleg nem győződött meg megfelelően arról, hogy leadáskor jól rögzítette-e a kerékpárt a Corvin negyedben található állomáson, így az éjszakai órákban azt egy férfi sikeresen kivette és ellopta. A GPS-nek köszönhetően azonban a rendőrök elfogták a tettest.

A BKK arról tájékoztatott, hogy a Bubi használóinak érdemes alaposan ellenőrizniük, hogy jól rögzítették-e a biciklit a gyűjtőállomáson, azért is, mert ha nem, akkor a használati idő is tovább pörög.

Dokkolás után a kormányt két kézzel megfogva ki kell próbálni, hogy kivehető-e a bicikli. A kerékpár sikeres visszaadását sípszó és a zöld LED felvillanása jelzi. A használat befejezése a gyűjtőállomás terminálján és az interneten is ellenőrizhető.

A Bubikba műholdas nyomkövetőt szereltek, az irányítóközpontban azonnal le tudják olvasni minden bicikli helyzetét, a jogosulatlan elmozdításról pedig riasztást küld a rendszer. A biciklik alkatrészei más kerékpárhoz nem használhatóak fel, hagyományos szerszámokkal szétbontani se lehet azokat.

Címkék: lopásbubi