Centrifugába rakta barátnője kétéves fiát

A 27 éves férfi elismerte, hogy a ruhaszárítóba rakta a gyereket és a gépet bekapcsolta.

A kisfiú másodfokú égési sérüléseket szenvedett a hátán, karjain és a lábán, miután „elég sok ideig volt” a ruhaszárítóban, ahova anyja barátja rakta, amikor rá és testvéreire vigyázott az amerikai New Hampshire-ben található Bangor városában. A gyerek testén ezen felül zúzódások és vágások voltak, amelyek az orvosszakértői vélemény szerint a szárítódobban való pörgés okozott – írta a Bangor Daily News.

Az eset még augusztus elején történt, de a helyi hatóságok csak most emeltek vádat a 27 éves Adam Morton ellen, aki a rendőrség közlése szerint egy kihallgatás alatt beismerte, hogy berakta a kisfiút a ruhaszárítóba, lecsukta annak fedelét, és bekapcsolta a gépet. A férfi azt állította, hogy a dob csak egy fordulatot tett, de a szakértői vélemény szerint a gyerek sokáig lehetett a dobba zárva. A fiú testén keletkezett sérülések arra utalnak, hogy a dob többször is megfordult, vagy a gyerek nagyon hevesen vergődött a szerkezetben.

 Adam Morton – ruhaszárítóba rakta barátnője kétéves fiát
Fotó: Penobscot County Jail

A rendőrség a nyomozás alatt lefoglalta a ruhaszárítót, hogy ellenőrizzék, milyen meleg van benne. Eredményeik szerint alacsony fokozaton öt perc alatt már nagyjából 50 Celsius-fok volt belül, normál üzemmódban azonban már három perc elteltével már több mint 80 fokra hevült.

A gyereket az anyja vitte kórházba, miután hazaérkezésekor meglátta sérüléseit. A rendőröknek elmondta, hogy nemrég szakított a fiú apjával, és csak rövid ideje jött össze Mortonnal, akiről nem tudja elhinni, hogy ilyet tett volna. A nő a Daily Newsnak elmondta: szerinte a férfi csak a rendőrök nyomására tett beismerő vallomást.

Morton ellen súlyos testi sértés vádjával indítottak eljárást, és jelenleg előzetes letartóztatásban ül egy megyei börtönben, mert nem tudta kifizetni az óvadék összegét.