Darazsak büntették a menekülő betörőt

Az őt kereső rendőrök vitték kórházba a bűnözőt, aki gyakorlatilag a karjaikba futott, miután menekülés közben rápisilt egy darázsfészekre.

A rovarok persze ezt nem találták annyira jó ötletnek, és szanaszét csípték a 29 éves brit férfit, akire olyan vizelési ingert tört rá menekülés közben, hogy kénytelen volt egy bokornál megállni, és könnyíteni magán – jelentette a brit sajtó. Jamie Brownnak azonban sikerült egy olyan bokrot kiszúrnia, amely egy darázsfészeknek is otthont adott.

A rendőrök – aki azután vonultak ki Leeds egyik negyedébe, hogy megszólalt egy bolt riasztója – elmondása szerint a férfihatalmas fájdalmakkal küszködött, amikor meglátták, ahogy pont feléjük rohan, erősen izzadva, és a fejét dörzsölve. Brown eleinte azt állította, hogy nagynénjét látogatta meg a környéken, és hazafelé tartott, amikor a darazsak rátámadtak, de később bebizonyosodott, hogy ő tört be a boltba és lopott el onnan egy kétszáz fontot érő akváriumot.

A pórul járt betörőt olyan sok darázscsípés érte, hogy a rendőrök kórházba vitték, ahol az esetről szóló beszámolók szerint hat órát töltött el fájdalmaktól szenvedve. A szombat este történt eset óta a férfi már jobban van, duzzanatai visszahúzódtak, és kedden már meg is tudott jelenni egy helyi bíróság előtt, ahol bűnösnek vallotta magát betörés vádjában, és 24 hétig tartó börtönbüntetésre ítélték.