Vadász lőtt vadőrt

A férfit életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopter vitte kórházba.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást. Mint korábban megírtuk, reggel egy vadőr szenvedett életveszélyes fejsérülést, a férfit mentőhelikopter vitte kórházba. Az eset a Bélmegyeri Földtulajdonosok Vadgazdálkodó Vadásztársaságánál történt – tudta meg az MTI. Lovas József, a társaság elnöke elmondta, hogy bérvadásztatás közben következett be a baleset.

Az MTI meg nem erősített információi szerint az egyik vadász őzbakra célzott, amikor fegyvere – eddig tisztázatlan okból – elsült, s a golyó beleütközött egy terepjáró tetejébe. A vadőr a kocsiban ült, amikor valószínűleg a gellert kapott golyó egyik leváló darabja eltalálta a fejét. Az sem zárható ki, hogy a gépkocsi sérült tetejének egyik szilánkja csapódott a fejébe.  

A Békés Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága az MTI-vel annyit közölt, hogy a vadászati és halászati főosztály is helyszíni vizsgálatot tartott. A hatóság közigazgatási eljárást indít annak vizsgálatára, hogy betartották-e a vadászati szabályokat, a fegyverkezelés rendjét.

Címkék: vadászbaleset