Megszökött a börtönből Sepeljev

Az egykori parlamenti képviselt őrök juttathatták ki. Az őrparancsnok vele is tarthatott.

Akár Magyarországra is visszaszökhetett már Olekszandr Sepeljev , aki a Blikk informciói szerint vasárnap hajnalban lépett meg egy ukrán börtönkórházból. A gyilkosságokkal vádolt oligarcha egyszer már bujkált Magyarországon, itt fogták el, és hónapokig kiadatási őrizetben volt a feleségével együtt, majd visszaszállították őket Kijevbe. A lap úgy tudja, Sepeljevet magas vérnyomás miatt vitték a kijevi Pozsonyi úti börtönkórházba. Ott vasárnap reggel fél 6-kor az őrségparancsnok kíséretében elment zuhanyozni, ám a fürdő helyett az utcára siettek, ahol már várta őket egy autó. A másik két őr, aki Sepeljev mellé volt kirendelve, csak 5 óra elteltével jelentette a fogolyszökést. Valószínűleg lefizette őket.

Állítólag több börtönvezetőt is leváltottak a szökés miatt. Sepeljev után hajtóvadászat indult. A körözés Magyarországra is kiterjedhet.

Sepeljevet tavaly július 4-én tartóztatták le egy budapesti luxushotelben. Az egykori parlamenti képviselő kiadatását Ukrajna gyilkossági kísérlet és sikkasztás miatt kérte. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Sepelev felesége és gyermekei hol vannak.