Viagrát, mosógépet és szobrot is loptak a hadseregtől

 Nemcsak lőszer tűnt el a brit katonai támaszpontokról és hiányzik a laktanyák készleteibőé. Hét év alatt csaknem 2,4 milliárd forintnyi kárt okoztak a tolvajok.
Kapcsolódó cikkek

Erekciót fokozó gyógyszert, lőszert, mosógépet, kamiont és még egy szobrot is loptak az utóbbi években a brit hadseregtől – derült ki a védelmi minisztérium kedden közzétett jelentéséből.

A katonai támaszpontok és laktanyák készleteit összesen több mint 8 millió euró (mintegy 2,4 milliárd forint) értékben dézsmálták meg az elmúlt hét évben – olvasható a beszámolóban, amelyet egy konzervatív párti brit képviselő “érdeklődése” nyomán állítottak össze.

Viagrából 2 millió forint értékben loptak el. A védelmi minisztérium a férfiúi szexerőt fokozó gyógyszer katonai szükségességét illetően a pirula egyéb gyógyászati értékeivel érvelt: a hegyi betegség vagy az alacsony vérnyomás kezelésére használják.
Loptak nukleáris tengeralattjárón használatos műszereket, ezüstneműt, kamiont, ipari mosógépet is.

A tárca egy héttel azután tette közzé jelentését, hogy húsz hónap börtönbüntetésre ítéltek egy gazdasági feladatokkal megbízott tiszthelyettest, aki éjjellátó készülékeket próbált eladni az eBay internetes aukciós portálon.