Gyerekek százait menekítették ki egy békési iskolából

A tanulóknak gázömlés miatt kellett azonnal elhagyniuk az épületet. A 47-es főutat is lezárták a történtek miatt.

Gázömlés miatt 362 diákot menekítettek ki a tűzoltók és a tanárok csütörtökön egy mezőberényi iskolából – közölte a Békés Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság vezetője. Tóth Tibor elmondta, senkinek nem esett baja. Az érintetteket a művelődési házban és az önkormányzat egyéb intézményeiben helyezték el.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a gázvezetéket Mezőberény belterületén vágták el, közvetlenül az iskola szomszédságában, földmunkák közben. A gázömlést a tűzoltók rövid idő alatt megszüntették. A helyszíni mobil labor adatai szerint a levegőben a gázkoncentrátum normál értéket mutat. A megsérült vezeték helyreállításán a gázszolgáltató szakemberei jelenleg dolgoznak.

A helyszínen zajló munkálatok miatt a 47-es főutat teljes szélességében lezárták.

Csütörtökre virradóan, Kisvárdán egy gázcsonk sérült meg, majd gyulladt ki.  A tűzoltók eloltották a lángokat, de több utcában várhatóan csak délre áll helyre a gázszolgáltatás. Az égő vezeték több környékbeli házat veszélyeztetett, ezért a helyszín százméteres körzetéből 75 embernek kellett ideiglenesen elhagynia az otthonát.