Rágalmazásért fizetnek a tesitanárnak

Három amerikai diáklány perverznek nevezte egyik tanárukat, most a bíróság ítélete szerint többszázezer dollárt kell fizetniük.

A lányok még két évvel ezelőtt állították azt egy kaliforniai testneveléstanárról, hogy perverz és molesztálni próbálta őket, a bíróság most hozott ítéletet az ügyben, rágalmazásért és a jó hírnév megsértése miatt a diáklányok szüleinek közel négyszázezer dollárt kell fizetniük, ami nagyjából nyolcvannyolc millió forintnak megfelelő összeg.

„Örülök, hogy a bíróság képes volt tisztán látni ebben a zavaros ügyben. Szörnyű évek vannak mögöttem, de most végre fellélegezhetek” – mesélte a meghurcolt tornatanár, a most negyvenkilenc éves John Fischler. A bíróság másodfokon az akkor tizenegy éves értelmi szerző ellen külön eljárás indított viselkedési zavarai miatt, amelyik ma kezdődött.

A szülőket megrázta az ítélet, nem csak azért, mert kártérítést kell fizetniük, hanem azért is, mert így szerintük az iskolában és később az életben is kiközösítés vár rágalmazó gyermekeikre.