Floridai álomúttal verték át az orvosokat

Összesen hatvan embert vertek át.

Egy budapesti cég kereste meg az érintetteket, 45 százalékos kedvezménnyel kecsegtetve. Az orvosok extra programoktól függően a részvételért 400-500 ezer forintot adtak ki azért, hogy eljussanak Floridába, Sarasota fehér homokos tengerpartjára. Az egyik rászedett ügyfél a Blikknek azt mondta, ha valaki egy hozzátartozóját is magával akarta vinni, legalább 600 ezer forintot fizethetett.

A lap azt írja, az orvosoknak szeptember végéig kellett volna megkapniuk az utazási információkat, ám hiába is érdeklődtek a cégnél, kitérő válaszokat kaptak. Október 22-én utaztak volna, a hónap elején levelet kaptak a cégtől, arról hogy többet, pontosan 800 ezer forintot kellene fizetniük az utazásért. A levélben persze biztosították az érintetteket arról, hogy ha az új feltételek mellett nem kérnek az utazásból, úgy az átutalt pénzüket visszakapják.

Az ígéretes kiruccanástól mindenki elállt, a pénzüket azonban azóta sem látták. A céget szinte lehetetlen elérni.  Eddig csaknem harmincan tettek feljelentést a rendőrségen.

Címkék: