“Mindenki megöregszik egyszer, a szívtelen sofőr is”

Nagy felháborodást keltett az idős férfit leszállító buszvezetőről szóló múlt heti történet. Tímea erre reagálva írta meg egy tavaly nyári emlékét,

Nagy felháborodást keltett az idős férfit leszállító buszvezetőről szóló múlt heti történet. Tímea erre reagálva írta meg egy tavaly nyári emlékét, hogy némiképp árnyalja a buszvezetőkről kialakult képet. Mint azt a levele végén írja, vannak még kedves buszsofőrök, legfeljebb belőlük van kevesebb. Én ebben sem vagyok biztos, bár lehet, hogy csak a kincstári optimizmus beszél belőlem.

Az idős bácsi története nagyon elszomorított. Vannak még szívtelen emberek. Viszont szeretnék egy történetet leírni, ami ennek az ellentéte.

Fotó: Wikipedia

Az eset még tavaly nyáron történt a 29-es járaton. Megálltunk a megállóban, és egy bácsi igyekezett a buszhoz távolabbról. A sofőr megvárta, nem csukta be az orra előtt az ajtót, nem rohant, még az is megvárta, hogy a bácsi leüljön. A leszállásoknál figyelmes volt az idősekkel és a kisgyerekes anyukákkal.

Pedig a sofőrök közt (tisztelet a kivételnek) sokan vannak akik rohannak, nem figyelnek az idősekrek, a kisgyerekesekre. Ezért is lettem figyelmes erre a fiatalemberre, mert kedves volt, pedig ez lenne a természetes. Mindenki megöregszik egyszer, még az a szívtelen sofőr is, aki a bácsit letessékelte. Mit szól majd akkor ha vele is így bánik majd valaki?

A fiatalember nevét elkértem, de akkor nem írtam meg a történetét, mert igazán nem tudtam hová írjak, de most, kapva az alkalmon elmondom, hogy vannak még kedves sofőrök, és biztos nem ő az egyetlen, csak belőlük van kevesebb. 

Olvasónk levele a BKV-Figyelő Facebook-oldalának üzenőfalán teljes terjedelmében, szerkesztés nélkül olvasható.