Bedrogozva furikázó rendőr ellen nyomoznak

Jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette és más bűncselekmény miatt indult eljárás egy, a BRFK hivatásos állományába tartozó rendőr törzsőrmesterrel, valamint egy civillel szemben a Budapesti Nyomozó Ügyészségen - közölte Szoboszlai-Szász Richárd főügyész-helyettes pénteken.
Kapcsolódó cikkek

Közleményében ismertette: a nyomozás eddigi adatai szerint kedden az esti órákban a Készenléti Rendőrség állományába tartozó rendőrök ellenőrzés alá vontak egy a XIV. kerületi Nagy Lajos király útján közlekedő személygépkocsit, amelyet a rendőr törzsőrmester – az előzetes szakvélemény szerint – többféle kábítószertől bódult állapotban vezetett. A mellette utasként tartózkodó civil férfi pedig a rendőri intézkedés során kábítószert tartott magánál.

Szoboszlai-Szász Richárd tájékoztatása szerint a civil férfi tartózkodási helyén házkutatást tartottak és jelentős mennyiségű kábítószert foglaltak le.

Mint írta, a jelenlegi adatok szerint, a rendőr törzsőrmester cselekménye “kábítószer birtoklása vétsége”, és “bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége”, míg társáé “jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette” gyanújának megállapítására alkalmas.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a rendőr törzsőrmestert és civil társát gyanúsítottként hallgatta ki, őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. A Budai Központi Kerületi Bíróság pénteken mindkét gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte.