Mégsem balesetben halt meg az Írországban dolgozó magyar férfi?

Gyanús körülmények merültek fel az Írországban tengerbe veszett fiatalember halálával kapcsolatban. Kihallgatták lengyel barátnőjét, aki túlélte a balesetet.

Még idén márciusban történt az a tragédia, amelyben Orsós Csaba életet vesztette Írországban. A férfi autóval a tengerbe zuhant lengyel barátnőjével. A kocsit vezető, 20-as éveiben járó nő ugyan ki tudta szabadítani magát a járműből, az utasa, a magyar férfi azonban életét vesztette. Holttestét a baleset helyszínétől több mint 3 kilométerre, a parton találták meg. A lengyel nő és a magyar férfi vendégmunkásként voltak Írországban, pincérként dolgoztak egy szállodában.

Ám a nyomozást azóta sem zárták le. Mint a Herald.ie írországi újság beszámolt, a napokban gyanús körülmények merültek fel a rejtélyes haláleset kapcsán, s megkérdőjeleződött, hogy valóban baleset történt-e. A lengyel nőt, Marta Herdát péntek este őrizetbe vették az arklow-i lakásában, és kihallgatták a 31 éves, magyar férfi halálával kapcsolatban.

Forrás: thejournal.ie 

A nyomozás során biztonságikamera-felvételeket és telefonbeszélgetéseket is megvizsgáltak. Mint kiderült, a tragédiát megelőző hetekben a nő különösen idegesen viselkedett, mintha terhére lett volna a magyar barátjával való kapcsolata. A nő távolságtartása pedig úgy tűnt, dühítette Orsóst, legalábbis erre utalnak a közösségi oldalán, a barátainak írt üzenetei („hagyjatok békén”, hozzátéve, hogy összetörték a szívét).

A The Irish Times beszámolója szerint a kihallgatás után elengedték Marta Herdát, de ezzel az ügy végére még nem került pont.