Bombát találtak Érden

12 családi házat és egy boltot kell kiüríteni.

Minden bizonnyal egy aknavetőgránátot találtak árokásás közben péntek kora délután Érden. A tűzszerészi munkálatok idejére a környéket lezárják, több családi házat kiürítenek – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje.

Németh-Zsohár Agnieszka elmondta, hogy vélhetően egy 120 milliméteres aknavetőgránátot találtak, de a tűzszerészek egyelőre még nem látják teljes egészében a tárgyat, félig a földben van.

Ahhoz, hogy a munkálatokat megkezdjék a Felső utcát és a Széles utcát száz méteres szakaszon lezárják és nagyjából 12 családi házat, valamint egy boltot kiürítenek. Ez az első becslések szerint 44 embert érint.

Páncéltörő gránátot találtak a 7-es főútnál is

Egy világháborús német páncéltörő gránátot találtak a 7-es főút 59-es kilométerénél péntek délután, az utat újra megnyitották – közölte a honvédség tűzszerészeinek kommunikációs tisztje. Németh-Zsohár Agnieszka tájékoztatása szerint a főút Székesfehérvár és Agárd közötti szakaszán, az útpadka felújítása közben talált robbanóeszköz egy 7,5 centiméteres páncéltörő gránát, amelyet a tűzszerészek a központi gyűjtőbe szállítanak. A főútnak a bevizsgálás idejére lezárt szakaszát újra megnyitották a forgalom előtt.

Címkék: bombatűzszerész