Kiengedték a Hunvald-per fővádlottját

Több mint 51 hónapnyi előzetes letartóztatás után engedték haza Gál Györgyöt.

A Népszava online kiadása szerint a Kúria végzése alapján engedték ki a márianosztrai büntetés-végrehajtási intézményből és házi őrizetben van a VII. kerület gazdasági bizottságának volt elnöke, az erzsébetvárosi ingatlanspekuláció elsőrendű vádlottja.

Gál már több mint 4 évet és 3 hónapot töltött börtönben – illetve ebből egy rövid időszakot házi őrizetben -, ami a tavaly februári ítéletben első fokon kiszabott 8 év 6 hónapos börtönbüntetésének már több mint felét jelenti.

A másodrendű vádlott, Hunvald György volt VII. kerületi MSZP-s polgármester után leginkább csak Hunvald-perként emlegetett büntetőügy másodfokú tárgyalása szeptember 5-én kezdődik Szegeden – olvasható a hírportálon.

A Központi Nyomozó Főügyészség vádirata szerint Gál György, a VII. kerületi önkormányzat gazdasági bizottságának elnökeként 20-30 millió forintot kérve közreműködött abban, hogy egy meghatározott vállalkozói csoport érdekkörébe tartozó projektcégeknek, amelyekbe a valódi tulajdonosok a strómanjaikat helyezték el, értékesítenek több mint egytucatnyi önkormányzati ingatlant.