Szilikonmellet csináltatott az idősektől lopott pénzből

Másfél éven keresztül csapolta idős ügyfelei bankszámláját egy kaposvári banki ügyintéző. H. Tímea a pénzből megcsináltatta a mellét, és luxusautót vett.
Kapcsolódó cikkek

A nő csaknem 20 millió forintot lopott el így – írja a Pénzcentrum. Az ügyet a Bors szellőztette meg, amely szerint a 40 éves ügyintéző 2011-től kis tételekben utalta át az összegeket édesapja bankszámlájára, onnan pedig a sajátjára. A taktikája az volt, hogy az idős, internetbankkal nem rendelkező, tehetős ügyfelek nevében aktiválta az internetbank alkalmazást. Értesítési telefonszámnak sajátját adta meg, ezért az ügyfeleknek nem tűntek fel a tranzakciók.

A Bors értesülése szerint a nő a pénzt luxuscikkekre költötte: nagy értékű autót vásárolt, és megcsináltatta a mellét. Erre azért volt szüksége, hogy visszaszerezze a férjét, aki korábban elhagyta.

A bank az asszony ellen feljelentést tett a rendőrségen. H. Tímea csaknem kétmillió forintot rögtön visszaadott, a maradék pénzt már elköltötte. A rendőrségre a feljelentés még nem érkezett meg, legalábbis szerdán azt közölték, hogy nincs ilyen ügyben eljárás. H. Tímea így egyelőre szabadlábon van – írja a lap.

A Pénzcentrum.hu az ügyben megkereste az UniCredit Bankot. A pénzintézet tájékoztatása szerint egy elektronikus kontrollrendszert működtetnek, kifejezetten a gyanús esetek kiszűrésére. Ez adott jelzést, ami alapján azonnal vizsgálatot indítottak, és ez rövid időn belül igazolta is a gyanút.

Ezt követően szintén haladéktalanul megtörtént az elkövető felelősségre vonása, illetve döntöttek a hatóságok bevonásáról. A bank maga kereste meg a sértetteket (akiknek száma egy kézen megszámolható), tájékoztatta őket a történtekről, és a pontos tényfeltárást követően már intézkedtek teljes kártérítésükről is.

Címkék: csalásbank