Kardokkal tartották rettegésben a piliscsabaiakat

A legfiatalabb uzsorás még a 18 életévét sem töltötte be. A TEK csapott le rájuk.

Fémlopás és uzsorakölcsönök – a piliscsabai banda igyekezett több lábon állni. A rendőrök összesen öt ember gyanúsítottak meg, egy 17 éves fiút és egy évvel idősebb testvérét, 38 éves apjukat, de elkaptak egy 22 és egy 29 éves fiatalembert is, akik a lopásokban vettek részt. A család azonban más területen is próbálkozott, zsaroltak és fenyegettek. Minden esetben a csapat legidősebb tagja, az apa volt a felbujtó.

A család pénzzel „segítette ki” a környékbelieket, ám ha az apa nem kapta meg időben az egyébként horror-kamattal megterhelt összeget, életveszélyesen megfenyegette az érintetteket sőt, az erőszaktól sem riadt vissza. A férfi és gyermekei állítólag kardokkal, fegyverekkel riogatta az embereket, akik állandó félelemben éltek miattuk.

A családra a napokban csaptak le a Terrorelhárítási Központ emberei. Apát és fiait őrizetbe vették. A férfi és idősebb gyermeke azóta előzetes letartóztatásba került, míg a kisebbik fiú esetében a bíróság a házi őrizet mellett döntött. A lopásokban közreműködő másik két fiatal szabadlábon védekezhet.