Kábítószer ültetvényt találtak Tatabányán

A rendőrök egy "vásárlót" is elkaptak.

Az egyenruhások péntek este jelentek meg a Tatabánya határában álló családi háznál. Átvizsgálták az épületet, és hamar rátaláltak az ültetvényre, amelyet az egyik szobában alakítottak ki. A helyiség tele volt cserepekkel, amelyekbe a termesztő cannabist ültetett. A nyomozók jelentős mennyiségű, összesen 179 tő növényt foglaltak le és adtak át szakértői vizsgálatra. Ezen felül előkerült még csaknem öt kilogramm leszüretelt, szárított növény is. Az ültetvényről készült videó letölthető innen.

fotók: KEMRFK

A házkutatással egy időben a járőrök megállítottak egy autót Tatabánya belterületén. A 45 éves férfi zavartan viselkedett, ezért a rendőrök átvizsgálták a ruházatát és a kocsiját is. Hamar kiderült, a sofőr miért volt ideges: több mint nyolcvan gramm gyanús növényi származékra bukkantak nála. Később a szervezetében is kimutatták a drogot. Az autóst kihallgatták, kiderült, a drogot attól a férfitól vette, akinél a nyomozók épp házkutatást tartottak.

A lefülelt vásárló ellen kábítószerrel való visszaélés miatt indult eljárás, míg az 50 éves ültetvényesnek termesztéssel jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélés gyanúja miatt kell felelnie.