Életfogytiglan a pedofil rablógyilkosnak

A legsúlyosabb büntetést szabták ki a kaposvári férfira, mégis szabadulhat akár 10 év múlva. Korábban már ült 17 évet, most gyermekek megverése, megerőszakolása miatt ítélték el.

Életfogytiglani fegyházra ítélt jogerősen egy 56 éves kaposvári férfit kiskorú veszélyeztetése, gyermek testi sértése és folytatólagos szemérem elleni erőszak miatt a Kaposvári Törvényszék szerdán.

A korábban rablógyilkosságért életfogytiglanra elítélt, majd 17 év után 2008-ban feltételesen szabadult Horváth Zsolt Ernő rendszeresen megverte tízéves nevelt fiát, egy évvel idősebb nővérét pedig szexuálisan zaklatta. A férfi szabadulása után ismerkedett meg, majd költözött össze Bogdán József Mártonné 49 éves másodrendű vádlottal. Két éve derült ki, hogy a férfi bántotta a nő gyerekeit.

Az elsőfokú bíróság a férfit tíz év fegyházra ítélte, és megszüntette a feltételes szabadságát, élettársát két és fél év, a nő korábbi élettársát, Farkas Jánost, a gyerekek 57 éves apját pedig két év – négy évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte kiskorú veszélyeztetése miatt.

A Kaposvári Törvényszék mindhárom vádlott bűnösségét bizonyítottnak látta. A Kaposvári Városi Bíróság ítéletét azonban annyiban megváltoztatta, hogy mivel megszűnt az elsőrendű vádlott feltételes szabadsága, elvetette a tíz év fegyházbüntetést, így ismét életbe lépett az életfogytiglani szabadságvesztés, amelyből a férfi legkorábban tíz év múlva bocsátható szabadlábra.

Jogerős ítéletében a törvényszék a másod- és a harmadrendű vádlottak büntetését egyaránt fél évvel csökkentette, utóbbinál a szabadságvesztés végrehajtását két évre felfüggesztette.