Megúszhatja az életfogytiglant a melegpár gyilkosa

Azért hazudozott a jászszentlászlói fiú, mert szégyellte homoszexuális kilengését.

Fordulat állt be a 2008-as balotaszállási gyilkosság ügyében, a vádlottnak várhatóan nem kell két, csak egy ember haláláért felelnie – írja a baon.hu.

B. Árpádot első fokon – 2010 decemberében – életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a megyei bíróság, azzal a kitétellel, hogy csak harminchárom év után kerülhet legkorábban feltételesen szabadlábra.

Akkor a bíró bizonyítottnak találta, hogy a fiatal jászszentlászlói férfi ölt meg egy idős német-magyar férfit és annak homoszexuális élettársát, 2008 őszén egy balotaszállási tanyán. Tavaly júniusban azonban megalapozatlanságra hivatkozva hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet a Szegedi Ítélőtábla és a pert újratárgyalta a Kecskeméti Törvényszék.

A tegnapi perbeszéd szerint a vádlott eddig nem árult el számára kínos részleteket, ezért mondott mindig mást a történtekről.  A legfrissebb vallomás szerint így áll össze a szörnyű történet:

B. Árpád többször dolgozott a homoszexuális pár balotaszállási tanyáján, így 2008 nyarán is náluk lakott egy darabig. A fiatalabbik német, Andreas egyszer kikezdett vele, ám a vádlott elutasította, ez később állandó konfliktusokhoz vezetett közöttük. Az idősebbik némettel viszont B. Árpád mindvégig jó kapcsolatban maradt, meleg pártfogója sokszor kisegítette pénzzel, támogatta tanulmányai során, a vádlott ezért atyai jóbarátként tekintett rá.

A gyilkosság estéjén a vádlott elment a 73 éves német férfihoz, „Pali bácsi” pedig további támogatást, pénzt ígért neki, ha homoszexuális kapcsolatot létesít vele. A vádlott végül beleegyezett. A fiatal német erősen ittas állapotban már arra érkezett haza, hogy élettársa mellett a levetkőzött B. Árpád fekszik az ágyban. Andreas ekkor egy szekercével többször fejen vágta az idős embert, ,ajd erőszakoskodni kezdett B. Árpáddal, aki kimenekült a házból, de elesett. Felkapott egy másfél méter hosszú vasrudat és a sötétben utánarohanó Andreast úgy megütötte a fején, az belehalt sérüléseibe.

Az ügyész szerint a vádlott azért változtatta meg tucatszor a vallomását a nyomozás során és az előző tárgyalásokon, mert szégyellte a homoszexuális aktust. A pszichológus szakértő is azt mondja: elképzelhető, hogy a vádlott az életfogytiglani ítélet nyomására szánta rá magát titka teljes felfedésére.

B. Árpád így megúszhatja 12 év börtönnel – egy ember elleni, erős felindultságból elkövetett gyilkosság címén.