Őrjöngők miatt szóltak a szirénák

Vasárnap sem voltak békésebb hangulatban a garázdák, előbújtak a vascsöves és a bozótvágós támadók is.

Ahogy arról vasárnap beszámoltunk, pénteken és szombaton többfelé elszabadultak az indulatok. Akadtak, akik baltával, fejszével, kerítésléccel, ajtóval a kezükben próbáltak „igazságot szolgáltatni”. Tették ezt kiskocsmában, vendéglőben, házak udvarán, de a nyílt utcán se zavartatták magukat. A felfegyverkezett garázdákat minden esetben rendőrök vitték el.

A nagy a „kicsit”,  az apa a fiút

Kiderült, az ámokfutás vasárnap is folytatódott, és a megtorlás eszközéül választott holmik tárháza is bővült. Tiszavasváriban például egy idős férfi ellen indult eljárás, aki egy 19 éves fiatallal kapott hajba. Először puszta kézzel esett a fiúnak, majd a kocsijához ment, és elővett egy vascsövet, hogy azzal püfölje tovább ellenfelét. A fiatalember ezt már nem várta meg, bepattant kocsijába és elhajtott. A vascsöves támadót előállították.

Nagyhalászon egy családi házhoz vonultak a rendőrök, miután a családfő az udvaron durván összeveszett fiával. A vita odáig fajult, hogy a 63 éves férfi 55 centis bozótvágóval rontott gyermekének. A fejére célzott. A 34 éves férfi a kezével hárította a támadást, ezután – hogy védje magát – megütötte apját, aki így a földre esett. A mentők mindkettőjüket súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Azért vannak a jóbarátok

Ismét volt, aki maradt a „klasszikus módszereknél”, és az öklét használta. Vasárnap este a Fejér Megyei Szent György Kórház ügyeletes orvosa értesítette a rendőröket, miután egy vérző, 20 éves beteg jelentkezett náluk. A fiatalnak az orra tört el. Kiderült, sérüléseit hajnalban, egy házibuliban szerezte, egy ismerőse vágta orrba. A támadót még keresik a rendőrök.

Berettyóújfalun sem telt csendesen a hajnal, három fiatal kötött ki a rendőrségen, miután úgy megverték egy cimborájukat a helyi kocsmában, hogy a mentők súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

A vitás eseteken túl csattantak „meglepetéspofonok” is. Egy zirci lakos azt mondta a rendőröknek, ismerőse minden előzmény nélkül odalépett hozzá és ököllel arcon ütötte. Az egyenruhások kihallgatták verekedőt, aki állítja, azért támadt, mert feljelentője tartozik neki, ám a kölcsön visszafizetését folyamatosan halogatja.

A rendőrök minden ügyben eljárást indítottak.