Dugókba fulladnak a közlekedők

Lehűléssel, esővel fűszerezett hétköznap, ez a garantált torlódás receptje. Ráadásul balesetek, rossz jelzőlámpák, forgalomkorlátozások teszik még döcögősebbé a délelőttöt.

Reggelre megérkezett hidegfront, az esővel, széllel boldogító mumus miatt érezhetően többen döntöttek úgy, hogy autóba ülnek. Budapesten a rohanó reggeli csúcsban gyakorlatilag csak topogni lehetett, többen jelezték, hogy a húszperces út egyórásra, az egyórás pedig háromórásra sikeredett.

Ha magától nem lenne elég lassú a szemerkélő eső által leigázott város, balesetek is nehezítik a haladást csütörtök délelőtt. A Budapesti Közlekedési Központ Információs Szolgálata szerint például az Erzsébet hídnál, a főváros felé vezető oldalon koccanásos baleset történt. Emiatt nem könnyű a haladás az érintett szakaszon.

A 10-es úton, Pilisvörösváron egy vonatpótló autóbusz és egy kamion ütközött össze csütörtök délelőtt. A karambolban négyen megsérültek. Azok egyébként, akik ebből az irányból érkeznek a fővárosba, főképp ha busszal teszik azt, komoly várakozásra számíthatnak, hiszen ez az egyetlen épkézláb út, amelyen bejuthatnának Budapestre.

Zaljlik, pontosabban totyog az élet a fővároson kívül is, baleset történt a 81-es úton, Mór közelében. Három teherautó ütközött össze, hárman megsérültek. A történtek miatt teljesen lezárták az érintett útszakaszt. Torlódásra kell számítani az M0-s autóút déli szakaszán is, az M5-ös felé vezető oldalon. Ott nem történt ugyan baleset, azonban egy teherautó meghibásodott, akadályozva ezzel a forgalmat. Az Útinform szerint a kamion már nincs a helyszínen, de a kilenc kilométeres kocsisor csak lassan szűnik meg.

Egy ideig llépésben lehetett csak haladni a Széll Kálmán térnél, elromlottak ugyanis a jelzőlámpák. Most a Teréz körúton, az Aradi utcánál és a IX. kerületi Soroksári úton a Földváry utcánál, valamint a XVIII. kerületi Üllői úton borultak sárgába a villanyrendőrök, emiatt a BKK óvatosságra inti az autósokat.

Címkék: dugótorlódás