Féltékenységből ölhetett az balatonakarattyai gyilkos

A férfit két ember megölésével gyanúsítják. A rendőrség szerint a harmadik áldozat azért halt meg, mert a történtek fényében nem volt, aki ellássa.
Kapcsolódó cikkek

Több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítja a rendőrség azt a férfit, akit vasárnap hajnalban fogtak el a balatonakarattyán történt gyilkosság kapcsán. Még az este körözést adtak ki ellene, és órákon belül sikerült a nyomára bukkanni.

 

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgató-helyettese vasárnapi sajtótájékoztatóján elmondta, a gyilkost féltékenység motiválhatta. Áldozatait április első napjaiban ölhette meg. A férfi beismerte tettét. A rendőrök egy nő és egy férfi megölésével gyanúsítják, de mint mondták,köze lehet a harmadik ember halálához is, aki „ellátatlanság következtében” veszthette életét.

Pogány Péter a nyomozás részleteiről szólva elmondta, hogy szombat délután az egyik áldozat – a 92 esztendős nő – fia értesítette a rendőrséget, mert másfél-két hete semmit nem tudott édesanyjáról, telefonon sem sikerült őt utolérnie.

A járőrök a nyaraló kapuját zárva találták, a postaládában nagy mennyiségű újság, szórólap volt, illetve egy kulcscsomó. Végül azzal jutottak be a házba. Két áldozatra – a 70 éves férfira és egy 54 éves nőre – az étkezőben találtak rá. A 92 éves nő holtteste egy másik helyiségben volt.

A három halott kapcsolatáról Pogány Péter azt mondta: a férfi az idősebb nő unokaöccse, az 54 éves nőt mozgássérült, magatehetetlen nagynénje ápolására fogadta fel. Az elsődleges adatok, benyomások alapján a rendőrök gyanúja az volt, hogy ismerős követhette el a bűncselekményt, ugyanis kutatásra semmi sem utalt, a haszonszerzési cél szinte kizárható volt – közölte a bűnügyi igazgató-helyettes

A rendőrök telefonlistákat kértek be, így került látóterükbe a hajnalban elfogott férfi. Az 56 éves gyanúsított  korábban az ápolónő élettársa volt, de az utóbbi időt fegyveres rablás miatt börtönben töltötte, ahonnan tavaly nyáron szabadult.

A rendőrség szombat este kezdte keresni a férfit, akit végül Budapesten, a IX. kerületben fogtak el, egy bérház pincéjében. A gyanúsított nem próbált menekülni.

 

Olvasson bővebben a gyilkosságokról!