Bombariadók országszerte – nem találtak semmit

A telefonáló négy nagyváros bíróságait, ügyészségeit és adóhivatalait fenyegette meg.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese a Hír24-nek elmondta: a pécsi katasztrófavédelmi ügyeletre csütörtök délelőtt 10 óra után érkezett a hívás. Ezek szerint a négy megyeszékhely bíróságain, az adóhivatal épületeiben, és más közintézményekben helyeztek el bombát, amely egy időben fog robbanni.

A Hír24 információi szerint a bejelentő csak általánosságokban beszélt, konkrét címeket nem mondott. Azt mondta, Pécsen, Nyíregyházán, Szegeden és Debrecenben egyidőben fog bomba robbanni a bíróságon, az ügyészségen és az APEH-nél. A bejelentő nyilván a Nemzeti Adó- és Vámhivatalra gondolt.

A pontatlan megfogalmazás miatt Debrecenben hét épületet kell kiüríteni, de a rendőrségi szóvivő egyelőre nem árulhatta el, pontosan melyek ezek. Tájékoztatása szerint állami közintézményeket kell kiüríteni. Az átvizsgálások miatt ideiglenes forgalomkorlátozásra – amelyek egyaránt érinthetik a gyalogos- és járműforgalmat is – kell számítani a Péterfia utcán, Széchenyi utcán, Iparkamara utcán és az Alkotmány utcán.

A Szegedi Rendőr-főkapitányság rövid tájékoztatása szerint a bejelentő a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szegedi épületét és a bíróság épületét érte fenyegetés. Az épületeket lezárták, megkezdték azok kiürítését.

Nyíregyházán sem jobb a helyzet: öt középületet kell kiüríteni és átvizsgálni. A Nyíregyházi Törvényszék Bocskai és Toldi úti, az ügyészség Bocskai úti, a NAV Szabadság téri, valamint Vasgyár utcai épületeit. A kiürítés már megtörtént, az átvizsgálás a tervek szerint délután negyed háromig tartanak majd.

Telefonon bejelentett bombatámadással fenyegetés miatt ürítettek ki a rendőrök Pécsett három közintézményt csütörtök délelőtt. Az épületek átvizsgálása folyamatban van – tette közzé rövid közleményét a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság. A pecsma.hu információi szerint Pécsett az adóhivatal és a megyei, valamint a városi bíróság kiürítését kezdték meg, de a Pécs TV úgy tudja, hogy az ügyészséget is megfenyegették. Az érintett épületek környékét rendőrök biztosítják. A Pécsi Városi Bíróságon, a Pécsi Törvényszéken, a Baranya Megyei Főügyészségen, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal regionális szerveinél már zajlik az érintett épületek és azok környékének átvizsgálása.

A bejelentés után a rendőrök kiürítették és átvizsgálták az érintett tucatnyi épületet, sem robbanószerkezet, sem gyanús tárgyat nem találtak. Az épületekbe délután két óra után visszatérhettek az emberek.

Címkék: