Nem robbant a fehérvári iskola

A gyerekeket hazaküldték, a helyszínen órákig bombakutatók dolgoztak. A rendőrök lezárták a környéket, még a szomszédos lakóházakat is kiürítették.

A Hétvezér Általános Iskola igazgatója reggel értesítette a rendőrséget a fenyegetésről, miután elolvasta a hajnali 1 órakor az üzenetet. Az e-mailben az állt,hogy az intézményben több helyen bombát helyeztek el, és azokat délben fel fogják robbantani.

A jelzés után valamennyi, közterületen lévő fehérvári járőr a helyszínre sietett és kiürítették az épületet. Mivel a bejelentés kora reggel érkezett a rendőrségre, és a tanítás még nem kezdődött el, de voltak olyan diákok, akik időközben megérkeztek szüleikkel, így őket a rendőrök hazaküldték. Azokat a tanulókat és tanárokat, akik már az épületben voltak, kiküldték, összesen körülbelül száz embert.

A rendőrök a fenyegetés miatt az Álmos Vezér, az Előd, a Töhötöm és a Gáza utcát lezárták. Az egyenruhások összesen 26 lakóházat ürítettek ki, emiatt 38 embernek kellett elhagynia az otthonát.

A helyszínen hét bombakutató dolgozott órákon át. Az épület átfésülését háromnegyed 12-kor felfüggesztették, mivel a levélben az állt, délben robbanak a szerkezetek.  A keresés nem sokkal fél 2 előtt újraindult. Az iskolában végül nem találtak semmilyen gyanús tárgyat, így a környék lakói valamint az intézmény tanulói és tanárai is visszatérhettek a lezárt területre.

Az ügyben közveszéllyel fenyegetés miatt indult nyomozás.