14 évet kapott a golfbajnoknő gyilkosa

Fodor Krisztinával férje végzett, a férfi egy díszserleggel támadt rá az alvó nőre, majd kést ragadott.

A vádirat szerint az emberöléssel vádolt férj, Gyulai Gusztáv 1999-ben ismerte meg későbbi feleségét, akivel 2002-ben össze is házasodtak. Az azóta gyilkossággal vádolt férfi újságíróként is dolgozott egykor, egy időben még a Kékfény munkatársa is volt. A férfi anyagilag mindvégig jelentősen támogatta feleségét sportkarrierjében, de az asszony az ügyészség szerint 2006-tól fontolgatta, hogy elhagyja párját.

Fodor Krisztina azonban egyre halogatta a válást, mert nem akart hálátlan lenni férje támogatásáért. Végül 2010 tavaszán mégis úgy döntött, véget vet kapcsolatának, és új társával él tovább. A férj öngyilkossággal fenyegetőzött, amikor megtudta a nő terveit. Az ügyészség szerint 2010. május 5-én éjszaka a férfi, amikor felesége üzeneteit olvasgatta a számítógépben, megértette, hogy szándéka nagyon komoly. Felkapta a bajnoknő egyik díszserlegét, és az alvó nőre támadt. Az ütések után egy konyhakést hozott, és azzal is megszúrta. A férj először titkolni próbálta tettét, de végül feladta magát.

A férfi már az első bírósági tárgyalási napon bűnösnek vallotta magát. A Fővárosi Bíróság elsőfokon pénteken hozott ítéletet: a vádlottat 14 év fegyházbüntetéssel sújtotta. Nyilas Levente bíró az ítélet indoklásakor kiemelte, egyértelmű volt a vádlott szándéka, vagyis, hogy végezni akart a nővel. Erre utal, hogy a legfontosabb testtájakat, a fejet és a szívet támadta. A bíróság védekezésre képtelen alvó áldozat sérelmére elkövetett emberölést állapított meg, más minősítő körülményt azonban nem tartott indokoltnak. Eszerint a gyilkosság ugyan brutális volt, de mégsem számít különös kegyetlenséggel elkövetettnek, mert az áldozat nem szenvedett hosszú ideig.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosabb minősítést és súlyosabb büntetést szeretne, a váldott és védője pedig enyhítést szeretne kiharcolni. A tárgyalás végén, miközben a BV-őrök elvezették, a férfi az újságíróknak azt mondta, elégedett a bíróság munkájával.