Leszakadt egy híddaru Budapesten

Három munkás megsérült, amikor bontás közben lezuhant egy budapesti üzemcsarnok több mint öt méter magasban lévő híddarujának az egyik vége.

A mintegy 10 méter fesztávolságú, darukerekeken mozgó híddaru bontását, leemelésének előkészítését végezték éppen az üzemcsarnokban, amikor a daru egyik vége lezuhant. A daruhídon tartózkodó három munkás a zuhanás következtében megsérült – olvasható a még hétfőn történt balesetről a közleményben, amelyben arra is kitérnek, hogy a baleset körülményeit, okait, a daruhíd leemelésére készített tervek meglétét a munkavédelmi felügyelők vizsgálják.

Mint írják, a felügyelők azonnali intézkedésként megtiltották a munkálatok folytatását. A híddaru további bontását csak a megfelelő bontási technológia elkészülte, illetve felülvizsgálata, valamint a szükséges biztonsági intézkedések megtétele után folytathatják.

Az idei év első kilenc hónapjában teheremeléssel, daruzással összefüggésben 117 munkahelyi baleset történt, ezek közül öt végződött csonkolással, egy pedig életveszélyes sérüléssel – áll a közleményben.

Címkék: baleset